vakok, gyengénlátók számára

Multifunkcionális UAS robothelikopter fejlesztése

Projekt neve: „Multifunkcionális UAS robothelikopter fejlesztése a Digitalis Kft.-nél”

Projekt leírása: A projekt keretében a magyar piacon eddig nem elérhető UAV (Unmanned Aerial Vehicle) helikopter került kifejlesztésre. Ez a robothelikopter a megszokott kézi vezérlésen kívül teljesen automatizált módon is képes ellátni feladatát a fedélzeti robotpilóta és a földi irányító állomás segítségével. Az előre megadott küldetését önállóan képes végigrepülni, menet közben a számára kijelölt feladatokat (például műszeres mérések, fotó, videó képkészítés, stb.) önállóan elvégzi, majd a megadott helyen leszáll. A mostani fejlesztés eredményeként egy fejlettebb, a környezeti hatásoknak jobban ellenálló, nagyobb hatótávolságú, nagyobb teherbírású helikopter készült, mellyel hatékonyabban tervezhetőek a küldetések és a későbbiekben sorozatgyártásra is alkalmas lesz. A kifejlesztésre kerülő robothelikopter az előzőhöz képest 9 kg -al több hasznos terhet képes szállítani, ezzel kibővítve a lehetséges szállítható eszközök körét. Hatótávolsága 15 km-re nőtt. A magasság meghatározása tekintetében már nem csupán a GPS műholdakra támaszkodik, hanem a terephez viszonyított távolságot is képes tartani. Ezzel nő a repülés biztonsága, lerövidül a küldetés megtervezésére fordított idő, valamit alkalmassá válik fotogrammetriai célú felvételek készítésére is.

A Nemzeti Fejlesztési ügynökség által kiírt pályázaton KMOP-1.1.4-09-2010-0097 az Digitalis Kft. vissza nem térítendő támogatásban részesült. A 34 988 731 Ft összköltségű projektből 15 744 928 Ft a vissza nem térítendő támogatás. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Kedvezményezett neve: Digitalis Kft.
Elérhetősége: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 151/B
Közreműködő szervezet: MAG Zrt.
Elérhetősége: Budapest, 1139, Váci u. 81-83., www.magzrt.hu, www.nfu.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség logó

Új Széchenyi Terv

A honlap teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, bármiféle felhasználásához, utánközléséhez a Digitalis Kft. írásos hozzájárulása szükséges.

Utolsó módosítás: 2012.06.30 Digitalis Kft.


XHTML - CSS